torsdag den 14. februar 2013

Min Mille :)

Jeg lover, at dette er sidste post for i dag og desuden lover jeg, at jeg for fremtiden laver nogle mindre omfattende og holder mig til en enkelt hver gang... Nu er I efterhånden også nået til dags dato :)

Sidste indlæg skal præsentere Mille, som jeg pt. bor hos og som er så god ved mig! Mille er mega sej; hun har styr på alt hvad der er værd at have styr på i Melbourne bl.a. Fitzroy (det arty-farty område) +

MUMS!
 
Victoria Market (her en onsdag aften, hvor der er live musik og en masse lækker mad!).

Hun nusser om mig og jeg kan slet ikke forestille mig Melbourne uden hende 
- se hvor god hun er ved sin logerende: 


I morgen starter skolen, det bliver spændende... :)

Road trip

Melbourne tog godt imod os ved at servere den bedste morgenmad, vi havde fået hidtil på en lille laneway i midten af byen. Vi havde Katrine live med fra København (via Viber) til at forklare os, hvor vi skulle opstøve dette lækre måltid:

Udover at hoppe i sengen, boltre os på vores rene badeværelse og nyde, at dem vi boede sammen med nu var 50+ og af asiatisk afstamning (dejlige rolige mennesker) fik vi på vores første dag besøgt Mille og James. Mille er min veninde fra folkeskolen og James hendes australske mand - de er gift og bor i Melbourne! Det var virkelig dejligt at se Mille igen og man kan vist roligt sige, at det har gjort og stadig gør en verden til forskel, at Mille bor her i Melbourne :) Meget mere om hende senere...

Åhh ikke al den tekst... sorry det tager ligesom bare fat, når man nu har besluttet sig for at lave et par posts :)

Theis og jeg fik lejet en bil og tro det eller ej, men jeg kørte faktisk en del - fordelingen var måske 60-40. Den første tid blev vi ved med at vaske ruder, når vi skulle dreje, men ellers klarede vi det ganske godt. Okay en enkelt gang eller to var vi ved at køre ned af den forkerte vejbane :)
Mille og James forsynede os med telt, soveposer og dobbelt luftmadras, hvilket jo var mega luksus sammenlignet med de meget sløje liggeunderlag, vi har sovet på et utal af gange før i tiden. Eneste minus var at jeg røg en anelse rundt på madrassen, hver gang Theis vendte sig :) Nå men her er billeder fra turen ned ad den storslåede Great Ocean Road:

Så kører vi fra Melbourne centrum!

Morgenmad ved Bells Beach, som er en af Australiens bedste surfstrande
 - vi var der kl. 9 om morgenen og der lå allerede et hav af surfere i vandet.

Tro det eller ej! Vi mødte sgu en fyr  med en længere fotopind end vores... se hvordan han gemmer sig bag skiltet og er klar til at skyde så snart, der kommer noget interessant (hans kammerat på cykel) rundt om hjørnet! Gad vide hvor mange, der render rundt med en fotopind?! Mit bud er: For få :)

Okay jeg har lige kigget billederne igennem og jeg kan virkelig ikke begrænse mig, så nu bliver vores road trip fortalt i billeder med risiko for, at I går død...










Vi havde virkelig nogle fede dage, hvor vi fik set noget af Australiens fantastiske natur! Og der var så meget vi ikke havde tid til undervejs... Jeg skal helt sikkert tilbage! Sidste billede er taget på en highway, der står 'Powernap area' - der er åbenbart en del problemer med kørsel og træthed velsagtens pga. af de store afstande, men hold nu op hvor er det et sjovt skilt :) 

Sydney baby!

Så kom vi jo til Sydney... og tjekkede ind på fantastiske Maze Bagpackers, som I har hørt om. Dagene i Sydney blev brugt på at gå (!!!) til alle de store og obligatoriske sights. Her er fx det fine operahus:


Meeen alle dem kan I jo google jer til :)
I stedet vil jeg berette om, at Sydney var stedet, hvor vi tog fotopinden i brug! Fotopinden er en gave fra Theis' kæreste og hvilken gave! Med fotopinden kan man tage fremragende billeder af sig selv uden hjælp fra andre overhovedet (!!!) - se disse eksempler fra frokost i Hyde Park og besøg på Bondi Beach:



At man kan se pinden på billedet er naturligvis en mindre detalje. Tak til Heidi :)
Sydney stod ellers på shopping, running sushi, steaks, håb om en snorkeltur - pga. dårligt vejr blev den aflyst på dagen ØV, 'Under the Sea' i 3D - ja, erstatning for aflyst snorkeltur - i verdens største IMAX biograf og en tur til Blue Mountains, som efter sigende skulle være fantastisk smukke... vi var deroppe i regn og tåge :)
Og så Greyhound overnight til Melbourne...

Rester fra Perth

Hov lidt billeder fra Perth mangler - de kommer her:
Først et af vores fantastiske - utrættelige og udholdende - vært Chris:

Dernæst... to flotte fyre:

Og så er lidt scenery pictures vist et must, når man skal illustrere sin færd i Australien. Her er et fra en gåtur på en af Perths mange lækre strande og et af en smuk bugt ved Rottnest Island.

 
 





Hmm er der mere fra Perth?! Ja måske bare lidt godt og blandet (det går man aldrig galt i byen med) :)

De har sådan nogle sjove træer hernede
- se hvor fint nålene søger op mod solen (er det ikke derfor de ser sådan ud?!)

 
     ----->                                                          Klippespring! Jeg var for bange, men Theis mandede sig op til at lege med på de lokales præmisser - og du gjorde det med stil Lomme! Man kan lige ane dem på klippen og rigtigt set, Theis er der ikke (endnu), han kæmper stadig med at komme op ad klippen :)

Australia Day hos Chris' forældre, som (naturligvis) har pool!

Cykeltur på Rottnest Island og møde med en lille herre, som bor på øen og var meget nysgerrig. Uhh jeg kan ikke lige huske navnet...





     
Her tuller Theis og jeg rundt til en kunstfestival - sjovt billede, ikk' :)

Som I måske har gættet fra denne post, så driller formateringen lidt...